Прийом заявок: 9.00-19.00

    пн, вт, ср, чт, пт, сб, нд

ligpay

                                                   Вибираємо НВЧ - помічницю.

Кілька років тому наші господині й уявити собі не могли, що у них з'явиться така чудо - помічниця, як мікрохвильовка. НВЧ-піч здійснила справжню революцію на кухні: скоротився час приготування їжі, а страви в результаті виходять смачними і корисними.

Порівняно з електричними або газовими плитами у мікрохвильовок багато суттєвих переваг:
- вони набагато дешевше і компактніше;
- економічніше звичайних плит, їх легко містити в чистоті і порядку;
- крім всіх перерахованих вище достоїнств, це ще й прилад для підігрівання страв і розморожування продуктів.


Якщо ви вирішили обладнати кухню такою диво - помічницею, вам слід з усією серйозністю підійти до вибору моделі:
1. Перша проблема при покупці НВЧ-печі - це її обсяг (він коливається від 8,5 л до 41 л). Найбільш "ходові" - середні і маленькі (20 - 28л), вони найоптимальніші для невеликих сімей, що складаються з трьох - чотирьох чоловік. Якщо піч потрібна тільки для застосування мікрохвиль або їх поєднання з конвекцією (створення всередині грубки циркуляції гарячого повітря за допомогою нагрівача і вентилятора), достатньо буде об'єму в 20л. Необхідна вам модель з грилем, тоді обсяг повинен бути 27 - 28л.

Для малогабаритної кухні або холостяка, коли піч потрібна лише для підігріву, можна купити невелику. В тому випадку, коли сім'я велика чи ви любите частенько запрошувати гостей, то пічка об'ємом від 30л однозначно буде для вас.

Недавно на ринку представили нові види (моделі) мікрохвильовок, що дозволяють готувати в 2-х рівнях. Ви, звичайно, 2 пирога відразу в ній зможете приготувати, а ось кілька курок ніяк не вийде.

2. Важливо наступне - це призначення печі.
При використанні її для розігріву і розморожування, цілком буде досить НВЧ. Якщо захочете спекти тістечка, пиріжки або пироги, а також отримати смачне м'ясо або курочку з незвичайно рум'яною скоринкою, то вам необхідно купити НВЧ-пічку з конвекцією. При оптимальному поєднанні мікрохвилі і конвекції значно швидше їжа доходить до необхідної консистенції.

Якщо ви любите їжу, приготовлену на грилі, тоді вам потрібні з таким же режимом мікропечі, але що підрозділяються на кварцові та ТЕНові.

Переваги кварцових полягає в тому, що вони:
- набагато економічніше;
- працюють швидше;
- простіше утримувати їх в чистоті;
- в камері мікрохвильовки місце не займають, так як повністю розміщені в стелі.

Гідність ТЕНових - це видозміна свого становища, тобто здатність опуститися і піднятися на певну висоту, забезпечуючи при цьому рівномірний прогрівання застосовуваних інгредієнтів.

3. Панелі управління мікрохвильовок бувають механічними, кнопковими і сенсорними:
Механічна - сама найпростіша. Обертаючи двома рукоятками, фіксуємо таймер і рівень випромінювання. Така НВЧ-піч прекрасно підходить тим, хто погано розуміє такі слова, як "програмування", "автоматичне меню" тощо.

Сенсорна - поскладніше, зате цікавіше. Вона автоматично, виходячи з виду та кількості використовуваних інгредієнтів, реально оцінює і задає необхідний час їх приготування. Тут на табло запрограмовані найбільш зустрічаються рецепти, тому досить набрати вид та необхідну кількість і мікрохвильовка сама все встановить.

4. Також не маловажно - яке покриття всередині.
Стінки з нержавіючої сталі дуже міцні, красиві і здатні витримувати будь-які температури.

Керамічні - теж міцні, їх неможливо подряпати.

Особливо міцна емаль - досить гладка поверхня і вельми легко очищається від забруднень.

5. Тільки дилетанти думають, що НВЧ-піч існує лише для того, щоб розігріти першу страву або приготувати гарячі сендвічі (бутерброди). Мікрохвильові печі з грилем і конвектором перед вами відкривають величезні можливості для втілення оригінальних задумок. Комбінації застосовуваних режимів дозволяють швидко приготувати дуже смачні страви. Наведемо їх особливості та характеристики:
- "мікрохвилі" дають можливість швидше розморозити продукти і розігріти каші, дитяче харчування, молоко, різні супи, напої, а також заварити чай або кава;
- "гриль" - утворюється рум'яна кірочка;
- "мікрохвилі + гриль "- комбінування до нагріву і час роботи, в результаті чого блюдо значно швидше готується, але виходить не таким смачним, як при звичайному нагріві;

- "конвекція" - розігрівання в фользі або металлопосуде;

- "конвекція + мікрохвилі" - для дієтичного харчування, при такому режимі дуже зручно піч здобу, так як вона не підгорає і рівномірно пропікається, можна посушити на зиму різну зелень і прянощі. Встановлюємо саме мінімальне значення і включаємо приблизно конвекцию на дві хвилинки.

Загалом, якась помічниця з'явиться у вашому будинку, залежить тільки від вас.